Tsjerkepaad 2022

                    

De Kruiskerk is van 2 juli t/m 10 september elke zaterdag van 13.30 -17.00 uur (behalve 16 juli) en elke woensdagmiddag tijdens OpenKerk van 15.00 -17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Expositie Voet in de aarde tijdens Tsjerkepaad 2022.

De titel van de expositie is ontstaan in het fotoarchief van Judith Hansma, die in plaatsen of steden waar zij kwam een voetenfoto maakte om voor zichzelf vast te leggen dat zij er daadwerkelijk was geweest. Zij zocht iets kenmerkends, ging er bij, op of tegenaan staan en fotografeerde dat. Het was tevens een overzicht van haar reizen vanaf 2000. Een selectie van de foto’s is in deze expositie opgenomen.

Judith is in juni 2021 overleden. Uit liefde en als eerbetoon heeft Lineke Hansma deze expositie aan haar dochter opgedragen. De foto’s voor deze tentoonstelling zijn afgedrukt in inkt jet-print op fine art-papier. De linosneden (linoleumafdrukken) zijn geïnspireerd op enkele van die foto’s.

De expositie is samengesteld door beeldend kunstenaar Lineke Hansma (fotocollages en linosneden), in samenwerking met Sjaak Beek (poëzie).

Welke andere kerken en welke activiteiten er zijn is te lezen op de website van Tsjerkepaad: www.tsjerkepaad.nl.