Zit je in de 1e, 2e of 3e klas van het voortgezet onderwijs? Dan is Ch@t voor jou ‘the place to be’! Gezellig met leeftijdgenoten bij leiding thuis praten over een onderwerp dat te maken heeft met jouw leven. Ch@t is de nieuwe naam voor een oud woord, huiscatechese. Een échte ch@t @home dus! Met elkaar praten, iets creatiefs doen, een spel spelen of een filmpje bekijken over leuke thema’s. Heel verschillend en dat maakt het juist zo leuk!

Eén van de onderwerpen in het afgelopen seizoen was de ellende in de wereld. Ellende ver van huis en in Nederland, maar ook heel dichtbij. We deden dat al schilderend. We zaten rond één groot blanco canvasdoek en iedereen mocht in zijn of haar stukje van het doek iets tot uitdrukking brengen.

En er kwam best veel ellende voorbij! Armoede, oorlog, bosbranden, Trump…. Maar ook slechte cijfers op school, pech in sport en pesten. Wat is er dan veel ellende in de wereld!

In het midden van ons gezamenlijke kunstwerk lieten we een cirkel open. In het middelpunt van alle ellende hebben we uitgebeeld wat ons hoop geeft en waar we blij van worden: God, peace, de zon, de kleuren goud en rood, hart, liefde. Gelukkig is er naast alle verdriet ook hoop. Hoop op God en op de mensen om ons heen. We kunnen een zonnetje voor de ander zijn!