Terugblik geslaagde Kruiwagenmars

Maandag 22 april deden ruim vijftig deelnemers mee aan de Dag van de Aarde, met als thema gezonde voeding. Het doel van de kruiwagenmars is om aandacht te geven aan het belang van een gezonde bodem.

Op de parkeerplaats achter De Ikker opende wethouder Caroline Pee de kruiwagenmars. Met 14 bemande kruiwagens ging de stoet daarna naar de Markt, waar 1000 appels in de kruiwagens werden geladen. De appels zijn later uitgedeeld aan de leerlingen van de drie basisscholen in Burgum. De muzikale omlijsting tijdens deze mars was van Muziekvereniging Legato uit Burgum.

Bij het Peldershûs sprak huisarts Jacob Jan Hamstra de groep toe. Hij vertelt graag iets over gezondheid: we merken steeds meer dat de grond en de voeding te maken heeft met de gezondheid van de mensen die hier in de praktijk komen. Als huisarts adviseert hij een gezonde leefstijl en goed bewegen. Na deze wijze woorden kwam de stoet weer in beweging richting de basisscholen om appels uit te delen aan de leerlingen. De volgende dag zijn er ook 150 appels uitgedeeld aan de leerlingen van de AZC-school Papilio.

Bedankt alle sponsors en deelnemers die hun steentje bijdroegen aan de kruiwagenmars. De boodschap was: kom in beweging, ga bewust om met de aarde en put de bodem niet uit. Gezonde grond, gezonde voeding, gezonde mensen!

Interesse in meer informatie over dit onderwerp? klik dan hier Wordt de boer de dokter van de toekomst