Wereld aarde dag – kruiwagenmars – 22 april

Met de kruiwagenmars wordt er aandacht gevraagd voor het belang van een gezonde aarde voor het verbouwen van ons voedsel. We moeten met z’n allen de aarde voeden, vruchtbaar houden en niet uitputten. Het thema van de wereld aarde dag is gezonde voeding. De werkgroep ‘groene kerk’ van de Protestantse Gemeente Burgum organiseert op verzoek van de Stichting ‘Symphony of Soils’ een kruiwagenmars van 12.00-14.00 uur door Burgum.

Op de parkeerplaats achter De Ikker geeft wethouder Carolien de Pee rond 12.00 uur het startschot voor de kruiwagenmars en is er muziek van Muziekvereniging Legato. De route gaat langs de Markt, waar 1000 appels in de kruiwagens geladen worden en ondertussen is er voor de deelnemers een gezond drankje en hapje. Daarna gaat de kruiwagenmars naar het Peldershûs waar huisarts Hamstra het belang van een gezonde leefstijl onder de aandacht brengt. Vervolgens gaat de route langs de basisscholen; de Reinbôge, ‘t Partoer en De Arke, waar alle leerlingen een appel krijgen. De slogan ‘snoep verstandig, eet een appel’ geven we graag ook aan de jongere generatie mee.

Doet u ook mee 22 april mét of zonder kruiwagen? Kom in beweging, eet gezond, beweeg voldoende voor een goede gezondheid.