Denkdag – lezing Cees Buisman ‘De mens is (g)een plaag!’ – 18 oktober in De Ikker

De ‘werkgroep groene kerk’ van de Protestantse Gemeente Burgum heeft prof. dr. ir. Cees Buisman uitgenodigd  om een lezing te houden over schone watertechnologie, duurzaamheid en leefbaarheid, en wat we er zelf aan kunnen doen.

In zijn boek ‘de mens is geen plaag’ stelt Buisman dat er voor een leefbare wereld meer nodig is dan schone watertechnologie. Een stelling die je niet verwacht van iemand als Cees Buisman, die al meer dan 30 jaar met milieutechnisch onderzoek en innovatie bezig is.

De kern van de oplossing om tot een leefbare wereld te komen ligt volgens Buisman bij onze overtuiging en manier van leven. Het gaat dan om ons hart en ons gevoel, over heelheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Het gaat bij deze lezing niet alleen over schone watertechnologie, maar ook ons gedrag speelt een grote rol, om te komen tot een leefbare wereld. Buismans overtuiging is, dat ook met 10 miljard mensen de aarde leefbaar is!

Het belooft een zeer interessante lezing te worden met gratis entree, koffie en thee. Bij de uitgang vragen we een vrijwillige bijdrage voor een ‘groen’ doel! Van harte welkom woensdag 18 oktober bij de lezing van Cees Buisman om 19.30 uur in De Ikker, inloop vanaf 19.00 uur.