Impressie zangdienst op de ijsbaan!

Zondagmiddag 28 augustus was er een interkerkelijk zangevenement op de ijsbaan van Burgum. Het ervaren van ‘kerkzijn zonder muren’ in letterlijke en figuurlijke zin is het doel van de werkgroep. Het thema was ‘vrede en verzoening’ met de oorlog in Oekraïne een aansprekende keuze. Dit thema kwam in de liederen en in de korte overdenkingen van Henk Jan de Groot en Froukje Wesseling- Schilstra terug.

Aan de hand van drie Bijbelteksten, over ‘vredestichters’ werd het thema verduidelijkt. De samenzang werd op een prachtige manier ondersteund door drie zangeressen en een groep muzikanten. De kinderen staken een vuurfakkel aan, zo werd symbolisch het vuurtje aangewakkerd om brengers van vrede te zijn. Door het mooie weer wisten velen dit jaar de weg naar het ijsbaanterrein te vinden. ‘Dit smaakt naar meer’ en ‘waarom doen we dit niet vaker’ hoorden we na afloop.