Satrtzondag 15 september, 10.00 uur in De Ikker

Startzondag is de opmaat naar een nieuw kerkelijk seizoen. Het jaarthema is ‘Samen Jong’. Het belooft een veelkleurige, feestelijke startdienst te worden voor jong en oud. De lezing is uit Prediker 4, over het drievoudige koord dat zo sterk is dat het niet meer verbroken kan worden

De muzikale begeleiding is van Muziekvereniging Legato o.l.v. Almer Zijlstra,  Fardau Jonker op dwarsfluit en Keimpe van der Meer.

Na afloop van de dienst  is er tijd voor ontmoeting en koffiedrinken. Als we samen zorgen voor ‘iets bij de koffie’ dan is dat fantastisch. Bij deze de oproep aan iedereen die van bakken houdt, om een cake of koekjes o.i.d. te bakken en deze mee te nemen naar de kerk. Alvast heel veel dank.

‘Samen Jong’ is ook de titel van een boek over kerk zijn in deze tijd. Leden van het pastoraat, diaconie en kerkrentmeesters hebben afgelopen seizoen dit boek gelezen en zijn daarover met elkaar in gesprek gegaan. Kort samengevat: in alle verschillen – qua leeftijd, gender, geloofsbeleving, spiritualiteit, enzovoort – zijn we één, verbonden met elkaar door de Ene God van Liefde. We hebben elkaar nodig om samen Gods liefde zichtbaar  te maken in de wereld om ons heen.

Komend seizoen gaan we als gemeente het thema ‘Samen Jong’ handen en voeten geven. Hoe precies, dat hoort u binnenkort.