Simson, de musical! informatieavonden 2 en 3 september om 19.30 uur in De Ikker

Na de succesvolle musicals Saul- 2013 en Maria -2018, is het tijd voor een 3e musical, Simson. Bijzonder aan deze musical is dat de tekst geschreven is door Henk-Jan de Groot en de muziek door Dick Rusticus. Beide zijn ze gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Burgum. Evert Rijpma gaat opnieuw de musical regisseren.

De uitvoeringen van ‘Simson, de musical’ zijn op 27, 28, 29 en 30 maart 2025.

Hee jij daar, ben je een musicalfan? Mis dan de informatieavond op 2  of 3 september niet. Je krijgt informatie over de inhoud musical, je hoort enkele liedfragmenten en als je meedoet, wat er van je verwacht wordt.

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor ‘Simson, de musical’: acteurs, actrices (hoofdpersonen, bijrollen. figuranten), zangers, instrumentalisten, kledingmakers, decorbouwers, grimeurs, cateraars, mensen voor en achter de schermen.

De Bijbelse figuur Simson heeft nogal tot de verbeelding gesproken van dichters en songwriters. Hij is een vat vol tegenstrijdigheden: enerzijds een dappere superheld, door God geïnspireerd, die moedig strijdt voor zijn volk dat anders naar de Filistijnen gaat.  Anderzijds een tragische figuur die wild en woest wraak neemt en zich vaak laat leiden door zijn gekwetste ego en zijn ontembare lust voor vrouwen. Een zonderling die zich soms geen raad weet met zijn hoge roeping en zo een raadsel is voor zichzelf, wat hem tegelijk menselijk maakt en herkenbaar. Dat levert mooie verhalen op over passie en hartstocht, liefde en verraad,  vrede en vrijheid. In ‘Simson, de musical!’ wordt in de verschillende scenes een flinke dosis humor toegevoegd en is er vaak een koppeling met de actualiteit.