Bloemschikking gedachtenisdienst 20 november 2022

‘Liefde om je tranen heen’

Zondag 20 november zijn in de dienst op eeuwigheidszondag de overledenen herdacht in De Ikker en de Kruiskerk. Onderstaand vindt u de toelichting op de liturgische bloemschikking en foto’s van de tafels met kaarsjes en namensteentjes.

Toelichting liturgische bloemschikking:

De krans is het symbool van de eeuwigheid, geen begin, geen eind. Het leven van onze gestorven geliefden hier op aarde is voorbij, maar wij hebben hen toevertrouwd aan de eeuwigheid, daar waar God hen heeft opgewacht. Tranen glinsteren aan de krans, want er was en is verdriet om het verlies.

Maar er is ook liefde. We zien een hart met daarin rode rozen verwerkt.  Zij symboliseren de dierbare herinneringen en verhalen die we koesteren en de liefdevolle aandacht van de mensen die om ons heen staan.

We gedenken ook in dankbaarheid; dankbaar zijn we voor alles wat de overledenen in ons leven hebben betekend. Daarvan getuigen de Lisianthus, de witte bloemen links van het hart. Sierlijk, maar sterk vouwen de knoppen zich open naar het licht.

   

Schikking Kruiskerk

           

Schikking De Ikker