Sfeerimpressie ‘Samen aan tafel’ met Oekraïners!

Heerlijke Oekraïense gerechten tijdens het ontmoetingsdiner met Oekraïners en gemeenteleden op vrijdag 7 oktober! Een groep Oekraïense dames kookten vrijdagmiddag in de keuken van De Stryp hun Oekraïense specialiteit, Borsjtsj, soep die bij feesten wordt gemaakt.

Er was een fijne, open sfeer. Soms waren er momenten van emotie en verdriet, bijvoorbeeld tijdens het zingen van het Oekraïense volkslied en tijdens de persoonlijke gesprekjes. Er ontstonden weer mooie en waardevolle contacten. Met de vertaal-app SayHi is communicatie goed mogelijk.

Een Oekraïense jonge dame las een gedicht voor en tegelijkertijd stond de Nederlandse vertaling op de beamer. Zie onderstaande   foto!

         

 

            

 

             

             

De organiserende werkgroep ‘samen aan tafel’ kijkt terug op een geslaagde avond met en heerlijke gerechten.