Klimaatavond met weerman Gerrit Hiemstra!

Maandag 7 november spreekt weerman Gerrit Hiemstra in De Ikker over het klimaat. Hiemstra is geboren en getogen in Sumar en komt weer even terug naar de streek waar hij opgroeide.

Gerrit Hiemstra is behalve weerman ook klimaatkenner. Hij is bezorgd over de opwarming van het klimaat. Daarom heeft hij recentelijk een nieuw, klimaatneutraal huis in Gaasterland laten bouwen. Ook geeft hij regelmatig lezingen over het klimaat in toegankelijke taal.

‘Zorg goed voor de aarde’

De werkgroep Groene kerk van de Protestante Gemeente Burgum is al ruim 5 jaar bezig met allerlei activiteiten en acties. De werkgroep informeert en inspireert om om te komen tot gedragsverandering. De leidraad is ‘Zorg goed voor de aarde’. De thema-avond over het klimaat staat in het teken van de week van dankdag voor gewas en arbeid (eerste woensdag van november).

In de jaarlijkse week van ‘dankdag voor gewas en arbeid’ organiseert de werkgroep een thema-avond op gebied van duurzaamheid. Klimaatkenner en weerman Gerrit Hiemstra is dit jaar te gast. Hij is geboren en getogen in Sumar, hij weet veel over het weer, is klimaatkenner en klimaatvorser. Hij heeft zelf een klimaatneutraal huis gebouwd en vertelt daar graag over.

De bijeenkomst in De Ikker begint om half acht, de deuren zijn open vanaf zeven uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor een goed klimaatdoel. Je kunt contant doneren of via de QR-code.