Succesvol ontmoetingsdiner!

Heerlijke Oekraïense gerechten tijdens het ontmoetingsdiner met Oekraïners en gemeenteleden op vrijdag 20 mei. Een groep Oekraïense dames kookten vrijdagmiddag in de keuken van De Stryp voor 100 gasten. Speciale soep, die in Oekraïne gemaakt wordt als het feest is. En het was tijdens deze ontmoeting feestelijk om elkaar te ontmoeten en samen te eten. Er ontstonden mooie en waardevolle contacten.

Met de vertaal-app SayHi was communicatie over en weer een uitkomst. Je zegt iets in de microfoon van je smartphone en de ander leest meteen de vertaling, een prachtig hulpmiddel! De Oekraïense Olga, die al acht jaar in Burgum woont, was tijdens deze avond een fantastische tolk voor haar landgenoten.

Er was een fijne, open sfeer. Soms waren er momenten van emotie en verdriet, bijvoorbeeld tijdens het zingen van het Oekraïense volkslied of tijdens de persoonlijke gesprekjes.

Door dit ontmoetingsdiner zijn Oekraïners en Burgumers met elkaar in contact gekomen en zijn er fijne contacten ontstaan. De organiserende werkgroep ‘blik op de toekomst’ kijkt uit naar een volgende ontmoeting, die er zeker gaat komen.