De Ikker opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Update 5 mei 2022  De gemeente gaat door met de voorbereiding en inrichting van de units in De Ikker. De units krijgen een deur die op slot kan om enigszins de privacy te waarborgen. De bedden en matrassen staan in de hal klaar om geïnstalleerd te worden. De werkgroep Vluchtelingenwerk Tytsjerksteradiel, de gemeente en Kearn overleggen regelmatig en kijken waar hulp van vrijwilligers nodig is. Oproep: gezocht fietsen voor alle leeftijden. Heb je nog een goede fiets staan? Fijn, fietsen kun je bij Berchhiem brengen, ingang verkeerstuin, tussen het oude en nieuwe Berchhiem.

Update 21 april 2022: De gemeente Tytstjerksteradiel was afgelopen week volop bezig met de verdere voorbereiding en inrichting van De Ikker voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Wanneer en hoeveel vluchtelingen onze hulp nodig hebben, weten we niet. De Ikker is beschikbaar, zodra dat nodig is. De gemeente en Kearn zijn in overleg over bijv. begeleiding, inzet vrijwilligers, inzamelen noodzakelijke goederen enz.

Update 16 april 2022: De gemeente Tytstjerksteradiel gaat volgende week door met de voorbereiding en inrichting van De Ikker voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Helaas weten we niet wanneer en hoeveel vluchtelingen onze hulp nodig hebben. De Ikker is in ieder geval beschikbaar, zodra dat nodig is. Ook komt er afstemming met de gemeente en Kearn over bijv. begeleiding, inzet vrijwilligers, inzamelen noodzakelijke goederen enz.

Update 9 april 2022: Misschien vraagt u zich af waarom er nog geen vluchtelingen in De Ikker zijn opgenomen. Helaas weet niemand dat. Ook VluchtelingenWerk Nederland, veiligheidsregio Friesland, gemeente Tytstjerksteradiel en kerkenraad van de Protestantse Gemeente Burgum weten niet, wanneer en hoeveel vluchtelingen onze hulp nodig hebben. Vluchtelingen worden centraal verdeeld over de regio, de gemeenten hebben hier geen invloed op. De voorbereidingen voor de opvang gaan door, zodat De Ikker direct beschikbaar is, zodra dat nodig is.

21 maart: De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Burgum heeft in overleg met de gemeente Tytsjerksteradiel besloten om De Ikker per direct beschikbaar te stellen als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.

De opvang van vluchtelingen betekent dat De Ikker, zaal 7 en waarschijnlijk De Foarikker de komende periode niet beschikbaar zijn voor kerkdiensten en andere activiteiten. De gemeente Tytsjerksteradiel maakt eind deze week bovenstaande ruimten klaar om 25 tot 30 vluchtelingen een veilige plek te bieden.

De zalen 1 t/m 6 van De Stryp blijven wel beschikbaar voor vergaderingen en andere activiteiten.

De komende tijd worden alle kerkdiensten in de Kruiskerk gehouden. Meer informatie vindt u onder kerkdiensten.

Op deze site updaten we regelmatig belangrijke informatie. Ook via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte.