Liturgische bloemschikkingen Paascyclus 2022

Dit jaar gaan we uit van de basisschikking, die ons is aangereikt door de landelijke PKN. Hierbij gaat het om het ontvangen van boven, het goede van God. De mooiste dingen in het leven vallen ons soms zomaar toe, onverwacht en om niet. We voelen ons dan gezegend.

Als basis gebruiken we een conische (=wijd uitlopende) pot, om het ‘ontvangen’ te benadrukken, als geopende handen. Daarom blijft ook een gedeelte van de pot  ongevuld, ruimte voor het ontvangen van Gods genade en ontferming. De schikking is gemaakt op de rand van de schaal en verandert elke week een beetje. Het is een verticale zuil reikend naar de hemel, gemaakt van droge grassen en snoeistengels van riet. Zij dragen de herinneringen in zich van de seizoenen die achter ons liggen. De schikking heeft daarmee een natuurlijke, luchtige uitstraling. Later in de veertigdagentijd wordt de zuil groener, hoop op een nieuwe lente.

Klik hier voor tekst en foto’s liturgische schikkingen Paascyclus 2022