ZINgeving: Gastspreker Aart Veldhuizen over Levenseinde en Palliatieve zorg

woensdag 2 maart 2022, 

20.00 uur in De Ikker

Gastspreker Aart Veldhuizen neemt ons mee in het verhaal van de laatste levensfase, het naderende levenseinde. Vroeg of laat wordt iedereen met sterven geconfronteerd. Van de ander, je naaste en uiteindelijk van jezelf. Hoe verloopt zo’n proces eigenlijk?

Praten over de laatste levensfase is niet makkelijk. Toch is het belangrijk om met je arts te bespreken wat jij belangrijk vindt en jij de zorg krijgt die bij jou past. Vaak is er meer mogelijk dan we denken!

Zorg op maat bieden, is samen kijken naar wat wel en niet mogelijk is. Wat wil jij en je naaste? Stoppen of doorgaan met behandelen? Wanneer genezing niet meer mogelijk is, wordt er behandeld om te verlichten, dat heet palliatieve zorg. Sterven doet iedereen op een eigen wijze. De dood blijft altijd een vreemdeling, het is goed om hierover in gesprek te gaan.

 Aart Veldhuizen werkt onder meer als geestelijk verzorger in het Antonius Ziekenhuis in Sneek en is lid van het Palliatief Team. Tot voor kort was hij geestelijk verzorger bij een grote verpleeghuiszorgketen. Aart Veldhuizen vertelt vanuit zijn eigen ervaring als mens, theoloog, gelovige en als geestelijk verzorger.