Succesvolle Verhalenavond ‘Taal fan myn hert’ in De Ikker!

Vrijdag 26 november was de opkomst boven verwachting bij de verhalenavond in De Ikker. Er kwamen 70 bezoekers op af. En dan te bedenken dat er diezelfde avond een persconferentie was, met aankondiging van een avondklok lockdown voor de komende drie weken. Wat fijn dat de verhalenavond op het nippertje nog door kon gaan.

Het publiek heeft genoten van vijf persoonlijke en bijzondere verhalen. De ‘taal fan myn hert’ klonk door in elke verhaal.

  • Kina Dobbinga ‘vertelde op ontroerende wijze over Alzheimer, hoe groot de impact is op je relatie en gezin als je man in de ‘wereld van Alzheimer’ leeft.
  • Age Veldboom maakte zijn verhaal over Elfstedentochten beeldend met een ijsprikstok en de kaart van Friesland met de elfstedenroute. Mooie anekdotes en ‘warme’ ijsverhalen over hemzelf en grote mannen als Jan Uitham, Reinier Paping en Jeen van der Berg.
  • Kees Vanger vertelde het indringende verhaal over zijn nierdonatie aan een vriend, twee jaar geleden. Eerst de twijfel, daarna de vastbeslotenheid en dan ervoor gaan. Dit verhaal raakte hart en nier.
  • De vierde verteller was Wendy de Groot, een sprankelend en beeldend verhaal over haar rol bij de vrijwillige brandweer van Burgum. Al vijftien jaar combineert zij dit vrijwilligerswerk met haar werk en gezin. Thuis weten ze dat wanneer de pieper afgaat ‘mem’ binnen drie minuten bij de brandweerkazerne moet zijn. Wendy liet ook zien hoe je in korte tijd je brandweerpak met schoenen inschiet, helm op en jas aan doet.
  • Erik Cordes vertelde hoe hij z’n hart volgde en in actie kwam om zijn hoogtevreesangst te overwinnen en wat je daar voor moet doen. Het was een herkenbaar verhaal voor vele luisteraars in de zaal.

Het was een inspirerende avond van beleving en verbinding. De reacties waren positief, zoals prachtig, ontroerend, informatief, ontspannen en fijn om verhalen met elkaar te delen.