‘Dit is it gedicht’

Expositie Elske Kampen in de Kruiskerk te Burgum

In 2020 geen provinciale Tsjerkepaad. Tsjerkepaad Burgum en OpenKerk laten de geplande expositie van Elske Kampen uit Gytsjerk wel doorgaan. We volgen de richtlijnen van het RIVM.

In deze expositie zijn afbeeldingen en gedichten uit de tweetalige bundel ‘Dit is it gedicht’ van de oud-Burgumse dichter Elske Kampen te zien en te lezen. Deze bundel is in 2012 bij de Friese Pers Uitgeverij verschenen en is geschreven voor jongeren vanaf 12 jaar. Bij het maken van deze bundel vond zij gaandeweg uit, hoe beeld en taal elkaar beïnvloeden. Een ontdekking die voor haar latere poëzie uitgangspunt geworden is. De collages maakte zij van beschilderde bladzijden uit oude behangboeken, die zij in stukjes scheurde.  

Drie keer won Elske de Rely Jorritsmapriis. Verder de Je Maintiendrai-poëzypriis. Voor haar bundel ‘Fan glês it brekken’ kreeg zij de Fedde Schurerpriis en de Fedde Schurerpublykspriis. 

De expositie is geopend t/m 12 september. Woensdags van 15.00-17.00 uur (behalve 15 juli) en zaterdags van 13.30-17.00 uur.                                                                                    

Expositie Elske Kampen met ‘dit is it gedicht’ in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *