Update Corona-nieuws en kerkdiensten.

Informatie Corona mei 2021

De kerkenraad heeft na overleg besloten om in de maand mei nog door te gaan met online-diensten.

Ondanks de huidige versoepeling van maatregelen geeft het de kerkenraad toch onvoldoende aanleiding en houvast om in mei over te gaan tot fysieke kerkdiensten. Tegelijkertijd is het zoeken naar perspectief en kijken naar de landelijke routekaart en het openingsplan zoals gepresenteerd door de overheid.

In het openingsplan staat dat horeca en culturele instellingen 28 mei de deuren openen voor publiek, we zien hierin deels een parallel. Wanneer de ontwikkelingen de komende tijd positief zijn, kunnen we als Protestantse Gemeente Burgum per 1 juni mogelijk starten met fysieke kerkdiensten, met beperkt aantal bezoekers.

In het volgen van deze lijn zien we twee voordelen:

  1. de kerkenraad hoeft dan niet steeds opnieuw af te wegen wat de mogelijkheden en beperkingen zijn
  2. voor de gemeente wordt het duidelijk dat het starten van fysieke diensten wordt aan landelijke ontwikkelingen

Via de nieuwsbrief en website houden wij u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Kerkenraad Protestantse Gemeente Burgum