Pelgrimstocht 2018 Lekkum - Burgum:

Van terp-tsjerke naar Franciscus kroon.  


PKN Cecilia kerk, Lekkum

De Ster van Burgum krijgt er voor de 16e keer weer een straaltje bij! Op zaterdag 24 maart, voor de Stille Week van Pasen, kunt u weer een spirituele wandeling maken. De heenzending is vanuit de PKN “St. Cecilia” terp-tsjerke in Lekkum. Vernoemd naar de Heilige Cecilia († in Rome, 230 na Chr., als martelares en nadien patroonheilige van musici). De route voert ons naar de eindbestemming: de RK kerk van de Heilige Martinus in Burgum, met haar beeldenreeks “Franciscus kroon” van Anne Woudwijk.

Laat u zich inspireren door woord, architectuur en landschap. Geniet van rust en stilte, cultuur en historie. Want behalve in de kerken, hoort of ziet u iets over o.m. de “nieuwe wildernis” van Leeuwarden-Oost, loopt u over eeuwenoude Louwsmeer polderdijken en langs de Alde Mieden eendenkooi. Bezoek de “St. Georgius” kerk in Suwâld, waarvan de eerste tufstenen dateren uit de 12e eeuw en wandel via de oevers van de Ie naar de RK kerk.

Ervaar dat samen met uw medemens onderweg zijn heel boeiend kan zijn.

Vanuit die ontmoetingontstaat als vanzelf de verwondering en komt er ruimte voor zingeving. Pelgrimeren, als symbolisch beeld van onze levensweg, leert dat je steeds weer in vertrouwen met God op weg mag gaan.

Traditiegetrouw streeft de werkgroep er naar een route uit te zetten met einddoel Burgum welke max. 20 km. lang is.

Schrijf tijdig in en loop mee via religieus erfgoed en historische natuurroutes. Met gesprekken “die er toe doen” of juist wandelen in stilte.

Met tussenstops en die van “brood en water” (tevens instap mini-pelgrimage Monnikenweg 2, Suwâld, plm. 14.30 uur) komen we aan in de RK kerk, Hillamaweg 35. Hier eindigt de dag met een korte afsluiting.

Onze pelgrimage kan inspelen op het 40-dagen thema  “Onvoorwaardelijke liefde” en/of “Ik zorg voor jou”. Onderweg krijgt u koffie en soep, waarbij u wel zelf zorgdraagt voor eten en drinken.

Tot ziens, Hanna, Annie, Ekke en Taeke

Aantal deelnemers:     maximaal 50 personen

Startplaats:                  Cecilia tsjerke, Lekkum

Datum:                        zaterdag 24 maart 2018

Starttijd:                     ongeveer 8.30 uur, inloop vanaf 8.15 uur.

Leiding:                      Werkgroep Pelgrimages Burgum

Bijdrage:                     € 5,00

Opgave:                      e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.