Gospelgroep The Rising Hope Burgum

Gospelgroep The Rising Hope uit Burgum is opgericht in 1981 en heeft zo’n 35 leden. De gospelgroep staat onder leiding van Wim Dijkstra. The Rising Hope betekent groeiende hoop. Hopen is iets, dat iedereen bijna dagelijks doet. Hopen op voedsel, kleding, goede cijfers, herstel van ziekte, hopen op betere tijden, etc.

De gospelgroep wordt begeleid door een gevarieerd combo met onder andere piano, basgitaar en drums. 

Ons doel is om met elkaar te zingen en daarmee de Christelijke boodschap over te brengen op voornamelijk jongeren. Dit doel wordt bereikt door mee te werken aan verschillende kerkdiensten of andere dienstvullende programma’s. The Rising Hope is een jong koor, dat zeer gevarieerde gospelsongs zingt. Misschien dat je The Rising Hope nog kent van de themadiensten ‘Geen Zorgen?!’ of ‘Beleef je geloof’.

Inmiddels is er een mooi uurvullend programma met als thema 'Samen, niet alleen' waarin aandacht wordt gevraagd voor onze medemens. We zijn op de wereld niet alleen! Denk dus om elkaar en help elkaar waar nodig! Naast een dienstvullend programma verleent The Rising Hope ook regelmatig medewerking aan een reguliere kerkdienst.